Vloeiend Engels leren spreken door lessen te volgen

engels lerenWij Nederlanders maken wel eens grapjes over elkaar dat het Engels niet op een al te best niveau is. Het ‘steenkolen Engels’ kan best wel grappig zijn. Maar desondanks spreken wij toch echt wel goed Engels, zeker als je dit vergelijkt met andere omringende landen.

Het feit dat al onze films en series zijn ondertiteld (en niet zijn nagesynchroniseerd) helpt hier enorm bij. Toch is het altijd een goed idee om jezelf te blijven ontwikkelen. Zeker als je voor je werk veel in contact bent met Engelse, Amerikanen of andere ‘natives’ wil je zo goed mogelijk voor de dag komen. Daarnaast is het natuurlijk altijd prettig om 2 talen vloeiend te spreken.

Lessen volgen

We gaan in dit artikel een aantal tips doornemen die je direct kunt toepassen. Dat komt straks, maar we willen het nu eerst hebben over de mogelijkheid om Engelse les te volgen. Dit is misschien wel de beste optie voor mensen die serieus zijn. Je kunt bij een goedgekeurd instituut zoals cambridge engels een cursus volgen, waar je binnen enkele weken helemaal wordt klaargestoomd en een toets krijgt.

Het grote voordeel hiervan is dat je met andere mensen in de klas zit en je wordt dus als het ware gepusht om beter te worden. Als je zelf in een boek gaat kijken op de bank na een lange dag werken, dan is de kans groot dat die televisie weer aangezet gaat worden. Of je afgeleid wordt door andere zaken. Ben je echt serieus bezig om je Engels aanzienlijk te verbeteren, kies dan voor een cursus.

Tips om zelf toe te passen

Zoals we al aangaven willen we in dit artikel ook enkele tips geven waar je direct al mee aan de slag kunt gaan. Dit zal al een heel hoop gaan schelen!

Lezen in het Engels – Lessen en woordjes uit een lesboekje leren is leuk, maar je leert pas echt goed als je veel Engels leest. Koop bijvoorbeeld regelmatig een Engelse krant, een Engels boek of tijdschrift. Zo kun je heel erg goed beter Engels gaan leren.

Praten in het Engels – Naast het lezen is het natuurlijk uiteindelijk het doel om je Engelse spraak te verbeteren. Daarom raden wij aan om eens met iemand Engels te spreken. Ideaal is natuurlijk om met iemand Engels te praten voor wie dat zijn of haar moerstaal is. Maar ook kun je met je partner gewoon eens Engels praten tijdens het eten. Neem de dag eens door in het Engels, je zult snel sprongen maken.

Weekendje naar Londen? – Iedereen vindt het leuk om een reisje te maken, toch? Waarom ga je niet eens een weekendje naar Londen (of een andere stad in het Verenigd Koninkrijk) en je daar eens flink uit te gaan leven. Ga het gesprek aan met mensen in een café of bar en maak er een gezellig weekendje van. Je kunt tijdens het gesprek gerust vertellen dat je jouw Engels probeert te verbeteren. De meeste mensen zijn heel bereid om hierbij te helpen.